Модерен Мениджмънт

Не е въпрос на късмет

Не е въпрос на късмет

Ели Голдрат е преподавател, учен, философ и бизнес лидер, но преди всичко той е мислител, който стимулира другите хора да мислят. Често описван като неконвенционален и провокативен, д-р Голдрат кара своите читатели да изследват и преоценят своите бизнес практики през призмата на една съвсем нова визия.

В тази книга доктор Елиаху М. Голдрат чрез примери от няколко производствени отрасъла, ни показва как да прилагаме Теория на Ограниченията в продажбите, маркетинга, контрола на материалните запаси и дистрибуцията. Като допълнение са добавени методи за разрешаване на конфликти на лично и бизнес ниво.

Ако сте чели "Целта", ще пожелаете да прочетете и тази книга, защото вече знаете как книгите на Ели Голдрат могат да променят Вашия начин на мислене за бизнеса.

Ако не сте чели "Целта", тази книга ще Ви въведе в мисловните процеси на д-р Голдрат и ще разберете защо списание "Fortune" го нарича "гуру на индустрията", а списание "Business Week" го описва като "гений".

"Разликата между Голдрат и другите бизнес автори предполагам се свежда до един фундаментален елемент: Голдрат е просто изумителен, а останалите са изумително прости. Този, който не прочете книгата изпуска чудесна възможност за професионално и личностно развитие." - "Assembly"

"Голдрат помага да се разбере кое определя успеха на проектa и съответно върху какво трябва да се фокусира един ръководител на проект." - "Harvard Business Review"

"Голям, и все по-нарастващ брой мениджъри от най-големите компании са съгласни с него." - "Business Week"