Модерен Мениджмънт

ЦЕЛТА: ПРОЦЕС НА ПОСТОЯННО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

ЦЕЛТА: ПРОЦЕС НА ПОСТОЯННО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

"Целта: Процес на постоянно усъвършенстване" на д-р Ели Голдрат е една от най-продаваните книги по мениджмънт за всички времена и бестселър от момента на своето първо издаване през 1984 г. Над 6 милиона продадени копия! Прилагана от хиляди компании и изучавана в стотици бизнес училища по света! Само японското издание на книгата надхвърля 500 000 копия за по-малко от година.

Това е книга, която провокира въпроси, стимулира логичното мислене и кара своя читател да намира сам отговорите. Бизнес роман, който говори за Теорията на ограниченията или за това колко често се опитваме да подобрим бизнеса си като търсим проблема на неправилно или направо на грешното място.

Написана под формата на бизнес роман „Целта“ е завладяваща история за всеки, който иска да подобри ефективността на своя производствен процес или да усъвършенства бизнеса си като цяло. Тя е за всеки, които иска да преодолее пречките пред основната цел на всеки бизнес – правенето на пари. За всеки който иска да открие и елиминира ограниченията, които сам поставя с мисленето си.

Историята се разплита през две успоредно развиващи се страни от живота на главния герой Алекс Рого - Работа: Как да спаси предприятието си от закриване, заради лоши резултати? и Семейство: Как да спаси брака си от провал, защото цялата му енергия е насочена в бизнеса?

„Целта“ не дава готови формули за успех, защото всеки проблем е различен и няма универсално решение. Онова, което остава обаче е навика да мислим логично, да търсим пречките и да се справяме с тях.

Или както автора Ели Гордрат казва: „Аз не вярвам в абсолютните истини. Аз се страхувам от такива мнения, защото те блокират търсенето на по-добро разбиране. Винаги, когато си помислим, че постигаме прогрес с готовите отговори, това е краят на науката и на разбирането. Да разбираме нашия свят не е нещо, което може да бъде преследвано като самоцел. Аз вярвам, че трябва да преследваме знанията, за да направим света по-добро място и да направим живота си по-удовлетворителен.“.